Кадър: БНТИма ли разлика в заплатите, които получават младите учени в

...
Кадър: БНТИма ли разлика в заплатите, които получават младите учени в
Коментари Харесай

Младите учени взимат 780 лева, младите учители - 1260

Кадър: Българска национална телевизия

Има ли разлика в заплатите, които получават младите учени в Българска академия на науките и младите учители?

Не единствено, че има, само че въобще не е дребна, стана ясно през днешния ден. 

Младите основни асистенти в Българската академия на науките взимат едвам 780 лв. против 1260 за младите учители.

Това споделиха през днешния ден от  Българска академия на науките  на 151-вата годишнина от основаването си и желаеха политиците да осъзнаят нуждата от повече  пари  за  просвета , предава , представена от dunavmost.com.

Ивалина Трендафилова е на 32 години, химик, основен помощник. Изследва медикаменти за рак, които са извънредно токсични. Целта е химиотерапевтика да се доставя единствено до повредения орган или тъкан.

" Така че той да работи локално, единствено там, без да оказва страничните си неподходящи резултати върху здравите кафези в организма ", споделя Ивалина.

Друга цел е да се понижи честотата на банкет на тези медикаменти, за ден или два те да се одобряват единствено един път. Ивалина е приключила химия и съвсем незабавно решила, че ще работи в научна лаборатория

" Забелязвам, че от ден на ден млади имаме, нови сътрудници, което е доста прелестно, защото сега по няколко оперативни стратегии имаме доста огромно финансиране и с тези извоювани планове можем да си позволим инсталация от последно потомство ", прибавя Ивалина.

Така младите  академик и получават и спомагателни средства към заплатите си от към едвам 780 лв.. По време на Ковид- рецесията лабораторията на Ивалина била затворена за няколко месеца. През това време обаче тя съумяла да заключи лабораторните резултати. Много от  академик ите работили " отдалечено ", само че незабавно реагирали на Ковид- обстановката.

Според акад. Юлиан Ревалски, ръководител на  Българска академия на науките , са направени както разработки на ваксина, по този начин и естествено на имуностимуланти и защитни средства. Знаете екипи математически към този момент повече от 8- 9 месеца всеки божи ден работят да дават прогнози за динамичността на развиването на болестта.

Всички планове са направени изцяло непринудено.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР